Patricia Aguilar i el seu nadó, en bon estat de salut

La portaveu de la família ha destacat que fan falta lleis per a casos de desaparicions per captacions per sectes.

El pare de Patricia, Alberto Aguilar, la portaveu de la família, Noelia Bru, i l'advocada de SOS Desapareguts, María Teresa Rojas, han oferit una roda de premsa a la ciutat d'Elx per a parlar de l'arribada de Patricia a Espanya i del seu estat de salut
El pare de Patricia, Alberto Aguilar, la portaveu de la família, Noelia Bru, i l'advocada de SOS Desapareguts, María Teresa Rojas, han oferit una roda de premsa a la ciutat d'Elx per a parlar de l'arribada de Patricia a Espanya i del seu estat de salut

Patricia Aguilar, el seu bebé i el seu pare, Alberto, van arribar a Espanya el divendres 10 d'agost en perfecte estat de salut. No obstant això, la família va optar per salvaguardar la intimitat de Patricia durant els seus primers dies a Espanya i va convocar una roda de premsa per al dilluns 13 d'agost. La jove va volar des de Lima fins a Madrid en companyia de son pare, Alberto, i el bebé que ha tingut amb Félix Steven Manrique, líder d’una suposada secta. La jove il·licitana Patricia Aguilar va ser alliberada al començament del juliol passat al Perú.

 

El pare de Patricia, Alberto Aguilar, la portaveu de la família, Noelia Bru, i l'advocada de SOS Desapareguts, María Teresa Rojas, han oferit una roda de premsa a la ciutat d'Elx per a parlar de l'arribada de Patricia a Espanya i del seu estat de salut. 

Noelia Bru, la portaveu de la família i cosina de Patricia, ha afirmat que "Alberto va prometre que no tornaria a Espanya sense la seua filla i la seua neta". A més, ha volgut ressaltar la falta de legislació en casos de desaparicions com l’ocorregut amb Patricia i ha demanat que s'establisquen protocols per a les forces de seguretat.

"Patricia està físicament bé, si ho comparem amb quan la vam trobar a la selva. En la primera trobada amb la meua filla, em va fer saber que volia tornar a Espanya. En un primer moment, quan va ser rescatada, no ho tenia clar", ha assenyalat Alberto Aguilar. També ha explicat que "Patricia va contant la seua història poquet a poquet, però tampoc no ha explicat molt. Jo estic ací per a escoltar-la, entendre-la i no qüestionar-la".   

Pel que fa a la situació legal, l'advocada de SOS Desapareguts ha assegurat que "Félix Steven Manrique es troba en presó preventiva de nou mesos. Les pròximes setmanes hi haurà una vista en què es decidirà si continua en presó. A més, a Espanya també l’estan investigant". 

La família va fer unes polseres de tela per a no oblidar Patricia. "Esperem que la polsera es quede com un símbol per a totes les persones desaparegudes", ha destacat la portaveu de la família.

El bebé de Patricia

Naomi, el bebé de Patricia, va nàixer de la relació entre Patricia i el presumpte guru de la secta. El nadó té nacionalitat peruana i això en complicava la tornada, encara que ara el bebé també té nacionalitat espanyola. 

Durant la roda de premsa també han destacat que Naomi arriba a Espanya amb els dos cognoms de la seua mare, gràcies a la col·laboració de les administracions peruanes i espanyoles. "Trobar-me amb una neta m'ha donat felicitat. No deixe de mirar-la", ha afirmat Alberto Aguilar.  

La família de Patricia ha demanat als mitjans de comunicació el màxim respecte possible per la privacitat de Patricia.

També et pot interessar

stats