Patricia Aguilar i el seu bebé ja estan a Elx

Segons un comunicat emés per la família, la jove il·licitana captada pel líder d'una secta al Perú, torna de manera voluntària.

La família de Patricia Aguilar i el seu bebé ja estan a casa.
La família de Patricia Aguilar i el seu bebé ja estan a casa.

Final feliç per a la jove il.licitana captada per una secta al Perú. Patrícia Aguilar ja està a Elx. Ha viatjat amb son pare i amb el xiquet que ha tingut amb el líder de la secta.

La família ha demanat que es respecte la seua intimitat i que no es publiquen imatges de l'arribada a l'aeroport. Aquest dilluns faran una roda de premsa A Elx on donaran tots els detalls del que ha viscut la xica l'últim any i mig al Perú. Patricia Aguilar, la jove il·licitana alliberada a principis de juliol passat al Perú després de ser captada pel líder d'una presumpta secta, viatja ja cap a Espanya, junt amb el seu pare i el seu bebé de dos mesos.

Amb altres dones i els fills d'aquestes

La jove, que ara té de 19 anys, se'n va anar de casa el 7 de gener de 2017, a penes amb 18, després que el líder d'una presumpta secta, ara ja detingut, la va convéncer perquè fugira al Perú i s'unira a ell. Manrique, líder del grup gnòsic, tenia 34 anys quan va conéixer la jove a la xarxa. Es presentava com el príncep Gurdjiedd i predicava teories apocalíptiques en diferents pàgines d'Internet on assegurava que tenia la missió de repoblar la terra amb les seues dones després de l'Apocalipsi.

Els pares de Patricia van aconseguir que un jutjat d'Elx obrira diligències contra el líder de la secta després de presentar proves que demostraven que la jove havia sigut "captada" quan era menor d'edat, l'únic clevill legal que tenien per a poder recuperar-la.

Patricia i la seua filla van ser rescatades juntament amb altres dues dones peruanes que convivien a la casa del seu segrestador al districte de San Martín de Pangoa. Ambdues havien tingut també fills amb el suposat guru Félix Steven Manrique, que les tenia sotmeses. Tots ells es trobaven en condicions insalubres, i els menuts, cinc, estaven sense escolaritzar. A alguns quilòmetres va ser localitzat i capturat Manrique, al costat d'altres dues dones, una d'elles embarassada de huit mesos, molt primes i amb signes de violència.

Des del seu alliberament, la jove es trobava en un alberg d'acolliment del Ministeri de la Dona del Perú, on tant ella com el seu bebé van ser ateses de la desnutrició que van patir durant la seua estada.

També et pot interessar

stats