Patricia Aguilar es retroba amb son pare al Perú

La jove d'Elx va ser rescatada de la secta Gnosis pel seu progenitor i espera els tràmits per a poder tornar a casa.

Noelia Bru, cosina i portaveu de la família de Patricia Aguilar
Noelia Bru, cosina i portaveu de la família de Patricia Aguilar / Europa Press

Després de l’alliberament, el 4 de juliol, i la seua estada en un centre per a víctimes de la tracta de persones, la jove Patricia Aguilar ha pogut retrobar-se a la fi amb son pare, Alberto Aguilar, que a principi de juny havia viatjat al país per a col·laborar amb les autoritats locals en la recerca de la filla.

Així ho ha informat la família a través d'un comunicat en què es remarca la bona connexió que, des del primer moment, han tingut pare i filla, que s'han retrobat gràcies a les gestions realitzades durant aquests dies pel Ministeri de la Dona, els serveis socials i el servei de psicòlegs del Perú.

A més, el comunicat detalla que els dos han mantingut una llarga conversa i, fins i tot, s'han abraçat. Patricia també ha tingut contacte, això sí, a través del telèfon mòbil, amb sa mare Maria Rosa i amb el seu germà.

Com segueix explicant la nota, Patricia "s'ha mostrat en tot moment molt receptiva i tranquil·la", s'ha interessat per la seua família, amb qui havia tallat el contacte des que va arribar a Lima, i s'ha mostrat orgullosa presentant-los la seua criatura, "de qui no s'ha separat ni un segon".

  

Tant la xica com el seu fill estan molt millor físicament, tot i que ella ha expressat sentir-se inquieta pels mitjans de comunicació.

A l'espera de la burocràcia

Ara, la família espera que els tràmits necessaris per a la tornada a Espanya de Patricia i el seu fill puguen estar enllestits com més prompte millor ja que, encara que ella és espanyola, el nadó ha nascut al Perú i no compta amb certificat de naixement perquè cap metge va assistir el part, fet que podria suposar algunes traves per a la seua eixida del país.

Tant el Ministeri de la Dona, la RENIEC, el consolat espanyol i l'Ajuntament d'Elx, estan col·laborant perquè totes les gestions necessàries es facen com més ràpid millor.

Mentrestant, tant Patricia com el seu entorn està seguint els consells dels psicòlegs especialitzats en aquest tipus de captacions i, com han informat els familiars, "Patricia evoluciona favorablement" cosa que, diuen, han pogut comprovar personalment en aquesta trobada entre pare i filla.

També et pot interessar

stats