Patricia Aguilar demana que no s’excarcere el seu captador perquè és perillós

El jutjat número 1 d’Elx vol enviar una comissió rogatòria al Perú per a interrogar el líder de la secta que va captar la il·licitana.

Imatge del vídeo de les declaracions de Patricia Aguilar
Imatge del vídeo de les declaracions de Patricia Aguilar

Patricia Aguilar, la jove il·licitana rescatada l’agost passat amb la seua filla, d’una secta al Perú, ha difós les seues primeres declaracions a través d’un vídeo per a demanar que no s’excarcere el líder que la va captar, Félix Steven Manrique, ja que és “perillós” i està convençuda que fugirà.

El jutjat número 1 d’Elx vol enviar una comissió rogatòria al Perú per a interrogar Manrique. La jutgessa l’acusa dels delictes de coaccions, prostitució, corrupció de menors, explotació sexual i contra els drets familiars.

La jove il·licitana de 19 anys va declarar el passat 20 de setembre davant de la Policia Nacional d’Elx. En la declaració, va contar als agents les vexacions i pallisses a les quals estava sotmesa durant el temps que va estar al Perú amb Félix Manrique. Patricia ha assegurat que va canviar la declaració una vegada va arribar a Espanya perquè al Perú sentia por.

Per la seua banda, la portaveu de la família, Noelia Bru, ha incidit en el fet que Patricia Aguilar seguirà sense donar entrevistes, i ha afegit que la família està disposada a “arribar fins al final” i a “lluitar per les persones que ho han passat malament” per l’actuació del líder de la secta perquè “el sofriment de Patricia no siga gratuït”.

Així mateix, ha informat que han emprés una recollida de signatures a través del portal d’internet Change.org perquè la manipulació psicològica siga tipificada en el Codi Penal com a delicte, amb la finalitat d’evitar que “altres manipuladors i abusadors aconseguisquen que les víctimes facen el que diguen en el seu benefici”.

També et pot interessar

stats