Paterna projecta urbanitzar l’entorn del "mur d'afusellament d'Espanya”

Col·lectius en defensa de la memòria històrica reivindiquen des de fa anys que la zona es convertisca en un memorial a les víctimes

Paretó Paterna

La futura urbanització d’una zona de Paterna on es troba el “mur d'afusellament d’Espanya”, on més de 2.000 persones van ser mortes durant la postguerra, ha encés algunes alarmes sobre la conservació.

El conegut com “mur d'afusellament d’Espanya”, és el segon lloc d’Espanya on més persones es van afusellar durant la postguerra, vora 2.200, amb el que això representa per a milers de familiars dels represaliats. 

Associacions i agrupacions en defensa de la memòria històrica reivindiquen des de fa anys que la zona es convertisca en un memorial de les víctimes.

Els terrenys on es troba el mur han passat al llarg del temps per diferents mans i està prevista la construcció d’una urbanització. 

El pla urbanístic de l’anomenat pla rector es troba en fase de modificació i els propietaris actuals esperen que la conselleria done el vistiplau per a començar el projecte, anomenat Barri la Pinada.

Els propietaris dels terrenys afirmen que en tot moment han mostrat la seua plena col·laboració amb els actors implicats en la memòria històrica, els familiars i les administracions públiques.

També et pot interessar

stats