Paterna construirà un mausoleu per a homenatjar els represaliats del franquisme

El projecte, que s'alçarà on se situa la fossa 113, tindrà un cost de 30.000 euros.

L'equip d'ArqueoAntro durant els treballs d'exhumació al cementeri de Paterna
L'equip d'ArqueoAntro durant els treballs d'exhumació al cementeri de Paterna / Dival

L'Ajuntament de Paterna ha aprovat la construcció d'un mausoleu en el cementeri municipal, en el qual s'enterraran les restes d'aquells represaliats del franquisme que no hagen estat reclamats per les seues famílies. El monument, que començarà a construir-se en menys d'un mes i les obres del qual duraran unes quatre setmanes, comptarà amb un pressupost de 30.000 euros finançats per la Diputació de València.

En concret, s'alçarà en l'espai que actualment ocupa la fossa 113, sobre una superfície de 3,10 per 3,40 metres i comptarà amb receptacles individuals en els quals descansaran les restes òssies dels cossos no reclamats.

La primera fase consistirà en l'excavació de la part subterrània del mausoleu amb una profunditat mínima de 3 metres on s'enterraran les restes, i que estarà supervisada per l'equip encarregat de l'exhumació de la fossa. Una vegada finalitzada la galeria subterrània es procedirà a alçar l'estructura exterior que estarà recoberta de marbre.

Per a la construcció del mausoleu es compta amb la col·laboració del Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica i l'Associació de Familiars de Víctimes de la Fossa 113 del Cementiri de Paterna, gràcies a la qual ja s'han recuperat les restes de 49 persones.

També et pot interessar

stats