Paterna celebra la nominació als Oscars de ‘Dolor y gloria’ amb rutes turístiques a les coves de la pel·lícula

El consistori prepara un projecte de rehabilitació que respecte el veïnat que encara viu en aquesta zona declarada bé d’interés cultural.

Visitants de les coves de Paterna, en una imatge d’arxiu
Visitants de les coves de Paterna, en una imatge d’arxiu / À Punt NTC

L’últim film de Pedro Almodóvar, nominat als premis Oscar, ha suposat un aparador nacional i internacional a dues senyes d’identitat de Paterna: la torre moruna i les cases cova. La gent continua acostant-se a la zona on el personatge de Penélope Cruz es va traslladar buscant prosperitat, a més de participar en les visites guiades a les coves de ‘Dolor y gloria’.

“La ruta a les Coves del Batà mostren l’època humil que vivien els residents d’aquestes vivendes del segle XIX”, ha explicat als micròfons d’À Punt l’alcalde del municipi de l’Horta Nord, Juan Antonio Sagredo. “Quan naixia un nou membre de la família, rascaven la roca i feien una altra habitació”, ha recordat. Allí s’exposa actualment una mostra amb fotos del rodatge, a més de poder visitar la torre, des d’on es veu el paisatge típic de les coves de Paterna.

Aquest municipi és conegut, tradicionalment, per la cordà i les més de 3.000 empreses que funcionen com a “motor de l’àrea metropolitana”. “Diversificar sempre és bo”, ha celebrat l’alcalde. Ara, el consistori prepara amb la Conselleria de Patrimoni un projecte de rehabilitació d’aquest bé d’interés cultural, que respecte el veïnat que encara viu a les coves.

També et pot interessar