Pastora Florencio: “Necessitem que la llei LGTBI estatal s’active”

La presidenta de Castelló LGTBI alerta de les “microhomofòbies” que encara existeixen a la societat i reivindica el paper de les dones en el col·lectiu.

Pastora Florencio en 'À Punt Notícies matí'
Pastora Florencio en 'À Punt Notícies matí'

Hi ha les eines, però en moltes ocasions no es posen en pràctica. És el que ha assenyalat la presidenta de Castelló LGTBI, Pastora Florencio, en À Punt Notícies matí, en referència a la defensa dels drets d’aquest col·lectiu. Comenta que la llei de la Comunitat Valenciana en aquest àmbit està limitada per les competències estatals i que aquesta última està limitada, perquè “està paralitzada”. Per aquest motiu ha assegurat que cal que la llei LGTBI estatal “s’active”.

En aquest sentit, Pastora Florencio ha alertat de les “microhomofòbies” que encara hui dia existeixen, com la plumofòbia. Ha comentat que es tracta del primer motiu d’assetjament a les escoles. Per això ha reivindicat “l’activisme”, per a posar fi a aquestes actituds. “El Dia de l’Orgull de vegades s‘ha convertit en un circ i s’ha oblidat la part reivindicativa”, ha assegurat.

La presidenta de Castelló LGTBI també ha denunciat el paper “secundari” que en ocasions s’atribueix a les dones en el marc del col·lectiu. “Se sent un ‘gai-patriarcat’ que ens diu com hem de ser, i sentim menyspreu”, ha afirmat. Malgrat tot, ha apuntat que els homes són cada vegada “més feministes” i que les dones se senten “més integrades”. Així mateix, ha advertit de la posició “difícil” que viu el col·lectiu trans. “Són les que més violència pateixen”, ha conclòs.

També et pot interessar

stats