Què pot passar si no s'accepten les noves condicions de WhatsApp?

Aquest dissabte canvien les condicions d'ús de l'aplicació, i si en 120 dies no s'accepten, el compte s'esborrarà

Imatge d'arxiu d'un usuari de WhatsApp
Imatge d'arxiu d'un usuari de WhatsApp
15 de maig 2021 - 06:30

Aquest dissabte es compleix el termini que ha donat Facebook als més de 2.000 milions d'usuaris que té WhatsApp, el popular servei de missatgeria del qual és propietari, perquè accepten els nous termes i condicions d'ús que proposa la companyia.

Es tracta d'una mesura que l'empresa va intentar aplicar al gener de 2021, i que per la polèmica i confusió que va generar, va decidir posposar fins al maig.

Polèmica per l'ús de les dades personals

Aquests nous termes, que fonamentalment passen pel fet que l'app de missatgeria compartirà les dades dels usuaris amb Facebook, van ser motiu de polèmica per la seua vinculació amb la privacitat de les persones, ja que aquests nous termes suposarà acceptar que Facebook puga fer negoci amb les dades.

En aquest sentit, en el web de WhatsApp queda clar. El comunicat del 15 de gener de 2021 explica les raons d'aquests canvis, un dels quals diu: ''Si bé hui en dia no tots els usuaris realitzen compres a empreses a través de WhatsApp, considerem que cada vegada més persones triaran fer-ho en el futur, per la qual cosa és important que coneguen bé els serveis''.

En un primer moment la companyia va assegurar que aquestes noves condicions no tindrien efectes pràctics en la privacitat dels residents en un país membre de la Unió Europea, perquè el Reglament general de protecció de dades (RGPD) impedeix compartir les dades amb Facebook. Però en la politica de privacitat per als ciutadans de la Unió Europea Whatsapp explica que ''aquesta política de privacitat s'aplica a tots els nostres serveis mentre no s'especifique el contrari''. En aquesta pàgina l'empresa també explica com comparteix les dades amb Facebook.

Imatge del web de Whatsapp
Imatge del web de Whatsapp / À Punt NTC

Què passa si no acceptem les noves condicions?

Què passa si no volem acceptar les noves condicions. En resum, l'aplicació començarà a limitar les funcions del servei, fins que l'usuari o usuària no podrà finalment utilitzar-lo. Els comptes no s'esborraran immediatament, però no es podrà accedir a la llista de xats quan s'òbriga l'aplicació.

Al principi sí que es podrà respondre als missatges, a telefonades i a videotelefonades, però després d'unes setmanes l'empresa ha advertit que aquestes funcions també es veuran retallades. No obstant això, el missatge emergent per a acceptar aquesta política de privacitat i seguretat continuarà apareixent de manera insistent durant els pròxims 120 dies. Arribat aquest termini, i si no s'accepta, el compte s'esborrarà.

Què canviarà, segons la companyia?

Aquest servei de missatgeria vol millorar la comunicació entre els 175 milions de persones que diàriament –segons la companyia– envien missatges a comptes d'empresa. Fer aquesta relació més fluida, fàcil i segura, millorar l'acció de xatejar amb les empreses, tindre més facilitat per a descobrir noves empreses i millorar l'experiència de compra.

Per a les persones que estiguen dubtant entre acceptar o no aquesta nova política de privacitat que imposa Whatsapp i Facebook, sempre queda el recurs de triar altres opcions de missatgeria que hi ha al mercat, com Telegram o Signal.

També et pot interessar

stats