El passaport espanyol, el document europeu que dona accés a més països del món sense visat

Juntament amb l'alemany, el document espanyol permet l'accés a 190 destinacions

Imatges de la renovació d’un passaport
Imatges de la renovació d’un passaport / À Punt NTC

Els passaports espanyol i alemany són els més forts d'Europa en permetre al viatger l'accés a 190 destinacions sense un visat previ, segons els últims resultats de l'Índex de Passaports de Henley & Partners.

Quant a l'àmbit global, els dos passaports ocupen la tercera posició amb 190 punts, un punt per cada destí al qual es pot viatjar sense necessitat de visat previ.

El primer lloc del rànquing és per al Japó, amb lliure accés a 193 destinacions, mentre que Singapur i Corea del Sud ocupen la segona plaça, amb accés a 192 destinacions. La resta de països del 'top 10' està dominat per membres de la Unió Europea.

Així, Finlàndia, Itàlia i Luxemburg segueixen de prop Espanya i Alemanya en el quart lloc, amb 189 destinacions, i Dinamarca, Països Baixos i Suècia comparteixen el cinqué lloc, ja que els titulars dels seus passaports poden viatjar a 188 països de tot el món sense necessitat de visat.

Tant el Regne Unit com els Estats Units han descendit una posició, fins al sisé i seté lloc, respectivament, mentre que l'Afganistan es manté en l'últim lloc de l'índex, ja que només poden accedir a 27 destinacions a tot el món sense visat.

D'altra banda, una investigació única feta per Henley & Partners que compara l'accés sense visat d'un país amb la seua puntuació de l'Índex de Pau Global mostra una gran correlació entre el poder del passaport d'una nació i la pau que hi ha.

Per tant, cada país que es trobe entre els deu primers de l'Índex de Passaports Henley també es pot trobar entre els deu primers de l'Índex de Pau Global.

També et pot interessar

stats