Què passa amb el personal docent que no vol vacunar-se?

Sanitat apunta que vora un 8% ha rebutjat vacunar-se i un altre 8% ho ha postposat per les contraindicacions associades a la vacuna, com per exemple embarassades i aquells que han passat la malaltia.

Vacunació de docents a Vila-real / À Punt NTC

Quasi la meitat del personal docent valencià ha rebut la primera dosi d'AstraZeneca. De fet, en només dos dies s'han injectat prop de 78.000 vacunes. Això sí, les persones que s'han vacunat no són totes les que estaven citades en la primera tanda de vacunació, perquè un 16% no s'hi ha presentat. Sanitat estima que la meitat ho ha postposat per les contraindicacions associades a la vacuna, com per exemple embarassades i aquells que han passat la Covid-19 en els últims sis mesos. Però també, que quasi un altre 8%, unes 7.500 persones, l'han rebutjada sense justificació clínica. És a dir, quasi una de cada deu. La xifra queda lluny de les renúncies en altres col·lectius, com les forces de seguretat, que ha sigut inferior a l'1%.

En el sindicat majoritari en l'ensenyament, STEPV, són partidaris d'una vacunació obligatòria en el sector i també demanen que es parle en clau positiva d'AstraZeneca per a posar fi a la por que pateix part del personal docent.

Així, Marc Candela, coordinador d'acció sindical de l'STEPV, ha posat el focus en la importància de vacunar-se, no només per a nosaltres, sinó també pels altres. "Ens exposem nosaltres, però també exposem altra gent a un possible contagi com són les aules. Jo, personalment, no veuria malament que fora obligatòria la vacunació, precisament per a evitar danys", ha dit en declaracions a À Punt NTC.

En la mateixa línia s'ha pronunciat Santiago Elena, viròleg, que ha proposat inclús una penalització per a les persones que han rebutjat vacunar-se. En qualsevol cas, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat que les persones no vacunades encara tindrien noves oportunitats de fer-ho, ja que podrien assistir en els dies que queden pendents (si són docents) o quan els corresponga amb el seu grup d'edat.

A la Comunitat Valenciana hi ha 149.000 persones vinculades en l'àmbit educatiu i vora la meitat tenen ja inoculada la primera dosi. Demà comença el segon torn de vacunació, que es farà entre dimecres i dijous, i en el qual s'espera que 60.000 persones acudisquen a vacunar-se als 25 punts habilitats per tot el territori.

També et pot interessar

stats