Pascual Durà, patró del pesquer Nuestra Madre Loreto: “L’Estat no volia saber res de nosaltres”

Agraeix el suport ciutadà i institucional i assegura que tornarà a ajudar els migrants si es torna a veure en una situació semblant.

Entrevista a Pasqual Durà en 'Les notícies del matí'
Entrevista a Pasqual Durà en 'Les notícies del matí'

Rebuts com a herois, malgrat que ells no s’hi senten. La tripulació del pesquer Nuestra Madre Loreto és aquest divendres protagonista a Santa Pola. El seu Ajuntament ret homenatge a les persones que durant deu dies van conviure amb un grup de migrants en alta mar per tal de salvar-los la vida. Un suport que ha agraït el patró del vaixell, Pascual Durà. En declaracions a Les notícies del matí, Durà ha assenyalat que han rebut una carta d’agraïment del govern autonòmic, a través de la vicepresidenta Mónica Oltra.

A pesar d’això, el patró del pesquer Nuestra Madre Loreto ha reconegut no haver tingut cap tipus de resposta per part del govern espanyol. “L’Estat no volia saber res de nosaltres”, ha assegurat. “Estan gaudint del Nadal; per a ells, no som ningú”, ha afegit. En canvi, sí que ha sentit i molt el suport del veïnat de Santa Pola, al qual ha donat les gràcies. Malgrat tot, ha tornat a insistir que en la seua situació “qualsevol ésser humà hauria actuat de la mateixa manera, és una cosa normal”.

Així mateix, el patró del vaixell ha indicat que tornarà a actuar igual en cas de trobar-se en unes circumstàncies semblants. “Em passa pel cap que es torne a repetir. Si és així, farem el que qualsevol persona hauria de fer”, ha assegurat. De moment, la tripulació gaudeix del Nadal en família. I d’ací a pocs dies tornarà a eixir a la mar a pescar. La destinació dependrà del peix. “Mai se sap on ens portarà la mar”, ha conclòs.

També et pot interessar

stats