El pas de la gota freda ha afectat més de 200.000 residents a la Comunitat Valenciana

Els bombers encara trauen aigua de zones i immobles inundats.

Imatge aèria de Dolors, al Baix Segura
Imatge aèria de Dolors, al Baix Segura / Manuel Lorenzo (Efe)

L’episodi de gota freda de la setmana passada ha afectat més de 200.000 residents a la Comunitat Valenciana. Només a Oriola (Baix Segura) ha causat danys en més de 1.500 habitatges.

Així ho ha apuntat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, després de presidir la reunió del lloc de comandament avançat de les tasques contra el temporal.

"Encara cal continuar treballant fins a recuperar la normalitat", ha assegurat la consellera, que ha recordat que durant aquests dies s'han desplegat més de 7.000 efectius en les tasques d'ajuda i rescat. De fet, en aquests moments treballen 90 bombers traient aigua de zones i immobles inundats perquè encara hi ha 103 persones a Oriola i Catral que continuen allotjades en albergs.

Segons ha detallat Bravo, els clevills ocasionats als murs de contenció del Segura al terme d’Oriola estan ja tots pràcticament reparats. A més, ha donat compte que als alcaldes del Baix Segura els preocupa la proliferació de cadàvers d'animals, ja que poden suposar un problema de salut pública. Per això ha explicat que es duran a terme les gestions necessàries perquè es retiren mitjançant la contractació urgent d'empreses especialitzades.

La Generalitat ha xifrat l'impacte econòmic de la gota freda en 1.500 milions d'euros al territori valencià.

També et pot interessar

stats