Primer pas per a començar les obres al riu Vaca, a Tavernes de la Valldigna

La barrera natural que evitarà desbordaments quan plou fort i legalitzarà el barri del Vergeret

Primer pas per a començar les obres al riu Vaca / À Punt NTC

A l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, a la Safor, han signat el començament de les obres al riu Vaca. Una barrera natural que evitarà desbordaments quan plou fort i legalitzarà el barri del Vergeret, amb 500 vivendes, sobre el qual pesa una sentència d'enderrocament del Tribunal Suprem.

Les obres, per tant, tenen un doble objectiu: per una banda, evitar el desbordament del riu cada vegada que plou fort i, per una altra, evitar enderrocar el barri. Consisteixen a fer un mur vegetal d'uns 800 metres, aprovat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, i que resoldrà el problema d'inundabilitat del Vergeret, construït el 2005.

Segons ha explicat l’alcalde, Sergi González, l’obra estarà totalment integrada en el paisatge. “Tindrà miradors al riu, amb flora autòctona, i serà molt atractiu a nivell mediambiental i turístic”, ha assegurat. 

Fins ara, una sentència del Tribunal Suprem obligava a tombar deu edificis amb cinc-centes vivendes, perquè estan en una zona inundable. El veïnat de la zona per fi respira tranquil, sense mirar al cel, perquè, després de molts anys, tenen una solució perquè no s'inunde el barri.

Les obres, d'un cost de mig milió d'euros, que financen entre la Diputació de València i l'Ajuntament de Tavernes, comencen aquesta setmana i està previst que duren de sis a nou mesos.

També et pot interessar

stats