A partir de gener, controlar l'estalvi en la factura de la llum serà encara més difícil

La nova tarifa es calcularà d'acord amb 6 variables i encara serà més difícil d'entendre.

VÍDEO | A partir de gener, controlar l\'estalvi en la factura de la llum serà encara més difícil

A partir de gener la tarifa de la llum passarà de calcular-se de 2 a 6 variables. Això dificultarà l'estalvi, ja que, segons la Unió de Consumidors, per a reduir la factura s'haurà de ser quasi un expert. 

Les associacions de consumidors critiquen que la nova factura encara serà més confusa i alerten d'un possible augment del consum mensual.

En l'Oficina de l'Energia de València orienten els consumidors perquè sàpien com abaratir la factura de la llum, cosa molt necessària sobretot per al 20% que pateix pobresa energètica.

Es pot estalviar amb la nova factura?

Segons explica Marcos Lacruz, president de la patronal valenciana d'empreses del sector de l'energia, Avaensen, amb la nova factura poden augmentar les possibilitats d'estalviar, perquè conté molta més informació però, si no ve acompanyada d'una simplificació de la mateixa factura i una major transparència de les empreses energètiques, el més probable és que acabe pujant.

Lacruz apunta que la millor opció per a estalviar en la factura de la llum és l'autoconsum, que, si bé ha augmentat des de la derogació del conegut com a impost al sol, encara és molt escassa tenint en compte les grans possibilitats de generar energies netes que té Espanya. 

També et pot interessar

stats