La parròquia de Bufali celebrarà un "acte de reparació" després de la profanació de nínxols

L'Ajuntament de Bufali condemna "enèrgicament" l'acte de vandalisme en diverses tombes del cementeri i farà tots els possibles per a trobar els responsables

Esglèsia de Bufali
Església de Bufali / Google Maps

La parròquia de la Nostra Senyora de Loreto de Bufali (Vall d'Albaida) celebrarà aquest diumenge un "acte de reparació per a demanar pels difunts i mostrar el nostre suport a les famílies afectades" pels actes de vandalisme ocorreguts al cementeri municipal la setmana passada. Diversos nínxols van ser profanats i els fèretres, oberts, segons ha informat l'Arquebisbat en un comunicat.

La celebració tindrà lloc a les 10:00 hores a l'església "per a animar i acompanyar les famílies afectades, que estan consternades, i demanar que això no torne a succeir enlloc", ha explicat el rector, Ender Oswaldo Reyes.

D'aquesta manera, "al final de la missa dominical resarem un respons amb esment als fets ocorreguts i demanarem el perdó per a les persones responsables, perquè han trencat el descans dels cossos que reposen al cementeri, i que prenguen consciència que no està bé davant els ulls de Déu i davant la societat", segons Reyes, que també és rector a les localitats de Bèlgida, Otos i Carrícola (Vall d'Albaida).

De la mateixa manera, el rector se suma a l'Ajuntament en la crida a tots els veïns perquè no difonguen imatges "per respecte als morts i a les famílies".

L'acte de vandalisme en diverses tombes el va descobrir un veí dissabte al matí i l'Ajuntament va denunciar dilluns a la Guàrdia Civil els fets, ocorreguts durant les festes patronals.

A través d'un comunicat, l'Ajuntament de Bufali ha condemnat "enèrgicament" aquests actes vandàlics. "Tenim una mescla de tristesa i ràbia que compartim amb tota la nostra gent i farem el que puguem per a trobar les persones que van fer-ho", apunten des del consistori.

També et pot interessar

stats