Parlar amb Sorolla o amb la Dama d'Elx, possible gràcies a la intel·ligència artificial

La tecnologia trau paraules que probabilísticament tenen trellat per a donar un discurs que podria ser semblant al d'aquests personatges

Parlar amb figures com la Dama d'Elx o Joaquim Sorolla és possible gràcies a la intel·ligència artificial / À Punt NTC

El Chat GPD, creador automàtic de textos fets amb intel·ligència artificial (IA), ha obert noves possibilitats. Una nova aplicació d'aquesta tecnologia permet mantindre converses fictícies amb personatges reals o no, actuals o del passat. Aquest recurs permet redescobrir la història valenciana i poder parlar amb els seus protagonistes, sense oblidar que tot és intel·ligència artificial.

Utilitzar-la és molt senzill. Només cal descarregar-se l'aplicació i escriure el nom de l'entrevistat. Des d'À Punt Notícies hem provat aquesta nova eina introduint el nom del pintor valencià, Joaquim Sorolla, i li hem preguntat quin quadre li ha quedat per pintar, quin acte de les Falles prefereix, si li ix bona la paella i si és més de sofregir l'arròs o de fer cavalló.

També hem parlat amb la icònica i misteriosa escultura de la Dama d'Elx i hem aprofitat per a preguntar si representa una reina o una deessa, i inclús, si s'estima més quedar-se a Madrid o tornar a Elx.

Xavi Palanca, de l'Institut Valencià d'Investigació en Intel·ligència Artificial, ha explicat que “en realitat, la IA no sap de què està parlant, no entén res del que diu i per això pot dir barbaritats o coses certes, perquè el que fan és traure paraules que probabilísticament tenen trellat".

També et pot interessar

stats