El Parlament Europeu prohibirà la venda de plàstic d'un sol ús a partir de l'any 2021

La iniciativa afectarà elements com les càpsules de café, els plats o els gots.

El Parlament Europeu durant una votació
El Parlament Europeu durant una votació / Europa Press

El Parlament Europeu ha aprovat una nova llei que prohibirà la venda de productes plàstics no reutilitzables a partir de l'any 2021. Elements de la vida quotidiana com les càpsules de café, plats o gots de plàstic no podran comercialitzar-se en cap país pertanyent a la Unió Europea a partir de l'entrada en vigor.

Aquesta proposta ha tingut el suport de 571 eurodiputats per a reduir la contaminació i la brutícia del mar, on es calcula que hi ha 200 milions de tones de residus. En aquest sentit, s'han inclòs també productes fabricats amb plàstics oxodegradables (per no ser biodegradables ) i alguns envasos de poliestiré, com el suro blanc. A més, els estats membres estarien obligats al reciclatge del 90% de botelles a partir de l'any 2025, amb l'ajuda de les empreses productores de manera econòmica, ja que haurien de pagar les despeses de gestió.

El Parlament Europeu defén la reducció dels materials plàstics i la incentivació d'alternatives eficients i reciclables. Una de les fórmules que ja s'ha adoptat en alguns països, com Alemanya, és el sistema de depòsit, devolució i retorn dels envasos de begudes, que recompensa les persones que reciclen botelles de plàstic.

També et pot interessar

stats