El parkour va fent-se un lloc als carrers valencians

Aquesta disciplina física, que va començar a França en els anys 80 i es va fer popular en els 90, va agafant força i popularitat

El parkour és cada vegada més popular als carrers valencians

El parkour és una disciplina física que està present als nostres carrers i poc a poc va sent cada vegada més popular. Va sorgir a França en els anys 80 i es va fer popular en els 90. És una activitat que sembla estar més vinculada a les ciutats, però no és necessàriament urbana.

L'objectiu dels practicants és traslladar-se d'un punt a un altre de l'entorn de la manera més senzilla i eficient possible, adaptant-se a les exigències amb la sola ajuda del cos. És utilitzada com a expressió de llibertat, pel contacte amb el medi i el domini del propi cos.

À Punt ha entrevistat alguns traçadors o practicants d'aquest esport -encara desconegut per a moltes persones. A la pedania de la Torre del Pla, a Elx (Baix Vinalopó) hi ha una de les poques instal·lacions d'aquest art del desplaçament.

Es tracta d'una activitat per a persones amb molt bona forma física, mitjançant la qual s'enfronten en un repte rere l'altre, i sembla que els permet créixer físicament i mentalment, com ha explicat Manuel Alejandro, un jove de Crevillent que la practica, "en un ambient no competitiu".

Carles Vera, instructor i traçador de parkour, ha explicat que aquesta activitat es pot practicar en qualsevol entorn, requereix calma i control i és útil com a eina d'integració.

Un jove practica parkour pels carrers de València
Un jove practica parkour pels carrers de València / À Punt NTC

Tot i que qualsevol racó pot ser escenari de pràctica, calen instal·lacions amb requisits específics. Noèlia, instal·ladora de l'empresa Urbe Adapta, ha explicat els tipus de materials que utilitzen, com ara troncs, cautxú... Aquesta empresa crea espais segurs i llocs específics per a practicar-lo.

També et pot interessar

stats