‘Parir al segle XXI’, d'À Punt Mèdia, nominat en els Webby Awards

El docuweb, que opta al prestigiós guardó en la categoria de millor disseny responsiu per a mòbils, mostra tot el procés d'embaràs de cinc dones i el naixement dels nadons a l'Hospital Universitari de la Plana.

‘Parir al segle XXI’, un docuweb interactiu que acosta l’emoció del part respectat
‘Parir al segle XXI’, un docuweb interactiu que acosta l’emoció del part respectat / À Punt

Parir al segle XXI, el docuweb sobre l'atenció humanitzada en el part en l'actualitat en què participa À Punt Mèdia, s'ha colat en les nominacions als Webby Awards, els premis més prestigiosos del món en l'àmbit digital que atorga la International Academy of Digital Arts and Sciences (Iadas, segons les sigles angleses) en reconeixement de l'excel·lència a Internet. El projecte, de la productora valenciana Barret Cooperativa i en què també pren part el Laboratori d’Innovació Audiovisual d'RTVE, és candidat en la categoria de millor disseny web responsiu per a dispositius mòbils. 

La votació està oberta fins als 6 de maig perquè el docuweb obtinga el Webby del públic en la categoria nominada, i es pot fer a través d'aquest enllaç. Els projectes guanyadors, dos per categoria, s'anunciaran el proper 18 del mateix mes.

Parir al segle XXI mostra l'experiència completa de cinc dones durant l'embaràs i el naixement dels nadons a l'Hospital Universitari de la Plana (Vila-real). L'obra explica com és l’anomenat part respectat, que implica per a les mares establir un pla de part en el qual es respecten decisions preses abans del moment de parir, quan es tracta d’un part de baix risc i assistit per comares. L’equip del Servei de Parts de l’Hospital de la Plana aporta la visió d’un model de part poc estés a la Comunitat Valenciana. El part respectat implica poder personalitzar el tipus d’assistència, des de l’administració d’anestèsia fins a la possibilitat de parir dins l’aigua.

Té una estructura de sis blocs que desenvolupen tot el procés de parir: expectatives, prepart, dilatació, naixement, postpart i tornada a casa. La història entrellaça el testimoni de les protagonistes, una de les quals va parir durant el confinament del mes d’abril.

La nominació als Webby Awards és el segon reconeixement d'àmbit internacional per al docuweb produït per Barret Films després que el World Press Photo, la convocatòria de fotoperiodisme més prestigiosa del món, el premiara recentment pel seu valor instructiu en la categoria de narrativa digital.

També et pot interessar

stats