Els pares de Nathaly Salazar, desapareguda al Perú, esperen trobar-la amb vida

Han demanat que separen els acusats en diferents presons i que no els deixen en llibertat.

Runes de Machu Picchu al Perú
Runes de Machu Picchu al Perú

En el dia en què la jove Nathaly Salazar compleix 29 anys, sa mare, Alexandra Ayala, ha concedit una entrevista a Les notícies del matí en què ha demanat ajuda per a trobar la filla i ha explicat en quin punt es troba el cas.

Nathaly es trobava viatjant per Amèrica del Sud des de final del mes de setembre passat. Ja havia visitat alguns països, però en arribar a Cusco, al Perú, al principi de gener, va desaparéixer.

Després de les primeres investigacions, la policia peruana va detindre dos homes, Jainor Huila, i Luzgardo Pillco, els dos treballadors d'una tirolina en la qual s'havia vist per última vegada Salazar, que van declarar que la jove havia mort per un colp fortuït mentre utilitzava l'atracció i que ells, per por, havien llançat el cadàver al riu.

Tot i aquesta versió, i amb Nathaly encara desapareguda, Alexandra Ayala ha assegurat confiar que la seua filla està viva: "Sempre he dit que a la meua filla la van drogar, li van donar alguna beguda... i la van vendre". Una altra versió que considera és la possibilitat que l'hagueren violada i s'hagueren desfet d'ella, i es basa en el fet que un dels implicats, un taxista, tenia arraps i colps aparentment defensius en el moment de les investigacions policials.

Ara, s'ha celebrat a Cusco una vista que podria deixar en llibertat els quatre acusats per la desaparició de la jove, ja que la presó provisional s'esgotarà el pròxim dia 23. Es tracta dels dos propietaris de la tirolina i els dos treballadors, que, segons Ayala han estat massa temps junts en la mateixa presó, per la qual cosa perfectament podrien haver acordat la versió dels fets per a tractar d'eximir-se de les seues responsabilitats.

A més, ha denunciat la quantitat i la impunitat de les morts a la zona i ha explicat que, durant el temps en què ella i el seu marit van estar a Cusco per a buscar Nathaly, "ha sigut terrible assabentar-nos de tantes morts de joves turistes, que els troben en barrancs cremats, en semidescomposició, amb les seues motxilles sense res de valor, joves tirats en el riu i que ningú reclama..., ningú ha fet justícia perquè la llei que mana allí és la dels diners".

Per tots aquests casos sense resoldre's, i perquè encara no han trobat el cos de la seua filla ni creu en la versió dels empresonats, ha declarat que tant ella com la seua família esperen trobar-la amb vida: "L'esperança és l'últim que es perd", rebla la mare.

També et pot interessar

stats