Parelles de fet amb treball, nou perfil de pobre al Banc d'Aliments

Divendres 25 de maig se celebrarà per primera vegada a València el Congrés Nacional de la Federació de Bancs d'Aliments.

Parella amb la seua filla
Parella amb la seua filla

Hi ha un nou perfil de família pobra que acudeix al Banc d'Aliments de València. Parella de fet amb o sense xiquets, hipotecats o llogats,  treballen els 2 pero amb sous molt escassos i no arriben a final de mes. Les xifres que s'han fet públiques hui també confirmen que, lluny de minvar, els efectes de la crisi continuen creixent. L'any passat van repartir més de set milions de quilos d'aliments (7.730.000). Cada mes donen cobertura a 48.300 persones a través de 251 institucions benèfiques. L'altra cara de la moneda és que també creix la col.laboració ciutadana i de les empreses. Les xifres d'Espanya parlen de 152 milions de quilos d'aliments distribuïts i de més de milió i mig de beneficiats durant el 2017.

Congrés nacional per primera volta a València

El president del Banc d'Aliments, Jaime Serra, ha anunciat que la reina emèrita, la reina Sofia, assistirà el pròxim divendres al XXIII Congrés Nacional de la Federació de Bancs d'Aliments, i  que per primera volta se celebra a València. Esta federació aglutina els 56 bancs d'Aliments de tot Espanya. El Congrés servirà per a triar el nou president nacional i abordar qüestions claus com ara el debat jurídic per a convertir-se en fundacions i el projecte "Tribú" que connectarà digitalment tots els Bancs d'Aliments d'Espanya.

Serra també ha explicat que este congrés nacional tindrà segell valencià. A la Pobla de Vallbona els 200 congressistes visitaran el Banc d'Aliments i després hi hauà una nit de pirotècnica en què es cremarà una falla i on estan previstes també visites a l'Albufera i la Ciutat de les Arts i les Ciències. Serra ha tornat a insistit en les crítiques a Diputació, Ajuntament de València i Generalitat per llevar-li "per decret" les ajudes que rebia el Banc d'Aliments

També et pot interessar

stats