La parella de trencaossos Ereta i Espèrit ja volen junts a la Tinença de Benifassà

Després d'un mes i mig de convivència en captivitat, han abandonat la criança per a tornar a coincidir, ja en llibertat, solcant els cels del Baix Maestrat

Ereta i Espèrit donen els seus primers vols a la Tinença de Benifassà
Ereta i Espèrit donen els seus primers vols a la Tinença de Benifassà / GVA

El parc natural de la Tinença de Benifassà, al Baix Maestrat, va rebre dos nous habitants al maig. Ara, la parella de trencaossos Ereta i Esperit ja es troben sobrevolant el cel junts, continuant la tasca d'introducció de l'espècie per a recuperar la població d'aquests voltors en perill d'extinció que havien desaparegut de la zona a finals del segle XIX.

Amb l'arribada d'aquests dos exemplars des d'Andalusia i Àustria, van ampliar fins a onze els individus que habiten els cels del parc. Aquesta iniciativa correspon a un programa de reintroducció d'espècies de la Conselleria de Transició Ecològica, amb la col·laboració entre administracions.

Per a aconseguir que l'espècie torne a reproduir-se a la zona s'empra una tècnica coneguda com a criança campestre, que consisteix a instal·lar cries nascudes en captivitat en un niu artificial en hàbitat adequat. Després d'un mes i mig de convivència, Ereta i Esperit, van abandonar aquest lloc per a trobar-se junts, ja en llibertat, pels voltants d'aquest paratge natural.

Aquests trencaossos provenen de la Xarxa de Cria Europea i són criats per adults de la seua espècie durant els seus primers dies de vida. Després, passen a ser responsabilitat del personal tècnic de seguiment del projecte, que continuen cuidant d'ells fins que estan llestos per a abandonar el niu.

Després del quart any de vida, començaran a establir el seu territori. Si troben una parella adequada, formaran un vincle per a tota la vida i criaran a partir dels sis anys.

També et pot interessar

stats