La parella agredida a l'Índia: "No deixarem de viure. Som persones fortes i això no ens enfonsarà en absolut"

La policia índia ja ha arrestat quatre dels sospitosos de la violació grupal i en té identificats els altres acusats de participar en l'agressió a la parella, la qual demana no criminalitzar el país

En imatge, els tres primers detinguts per la violació grupal i el més violent dels presumptes agressors, que continua fugit
En imatge, els tres primers detinguts per la violació grupal i el més violent dels presumptes agressors, que continua fugit / Policía de Dumka via EFE i @vueltaalmundoenmoto

La policia de l'Índia dona per segura la detenció a curt termini de tots els implicats en la violació grupal a la viatgera espanyola que recorria el país amb la seua parella en moto. Les autoritats ja n'ha arrestat quatre sospitosos i en tenen identificats els altres tres que, presumptament, participaren en l'agressió grupal a Fernanda (de 28 anys i origen brasiler) i la pallissa a Vicente (valencià de 63 anys) a Kunji, un llogaret de l'estat de Jharkhand, al nord-est del país. La policia ha exhibit en televisió l'arrest en un cas que ha assolit un gran impacte mediàtic dins i fora de l'Índia per la condició d'estrangers de les víctimes. Fernanda i Vicente han mostrat en les xarxes socials la imatge del més violent dels presumptes violadors que continuen fugits. Apel·len a la solidaritat ciutadana i la col·laboració dels prop de 250.000 seguidors que tenen arreu del món per a localitzar-lo.

En un missatge a les xarxes socials penjat aquest dilluns, la parella ha demanat no criminalitzar la població de l'Índia. "Són bona gent. Hem xocat amb un indesitjables que esperem que muiren a la presó. No es pot generalitzar. La policia ens ha atés bé i fa el que pot", ha explicat Fernanda. La dona, que ha denunciat haver sigut violada per torns per set homes durant més de tres hores, ha volgut eixir al pas dels "comentaris absurds de molts viatgers de sofà que no tenen ni puta idea, que diuen que ens l'hem buscat per estar ací, que poc ens ha passat".

Vicente i Fernanda en una de les intervencions a les xarxes socials en què han relatat l'experiència
Vicente i Fernanda en una de les intervencions a les xarxes socials en què han relatat l'experiència / @vueltaalmundoenmoto

"És impressionant la incultura de la gent. Això és una violació: et pot passar a tu, a ta mare o la teua filla", ha explicat. Vicent espera que el cas puga obrir el debat sobre la inseguretat de les dones al país, que registra 86 denúncies per violació al dia —menys del 2% són d'estrangeres— entre una població de mil milions de persones. Jharkhand està entre de les deu províncies amb el nombre més gran de casos d'assalt sexual i violació, al costat de Rajasthan i Nova Delhi.

"No deixarem de viure. La gent vol que no visquem. No ho anem a fer", ha assegurat Fernanda, que feia la volta al món en moto amb la parella. "Som persones fortes i això no ens enfonsarà en absolut", ha apuntat Vicent.

Una indemnització de 12.000 dòlars

La parella ha rebut un xec per valor d'un milió de rupies (uns 12.000 dòlars) com a forma de compensació per l'assalt. "Estem realitzant una investigació exhaustiva i intentarem garantir un juí ràpid i una condemna", ha manifestat dit als mitjans de comunicació Anjaneyulu Dodde, el comissionat adjunt del districte de Dumka (Jharkhand) després d'entregar els diners als viatgers a la casa de seguretat del govern de l'Índia, que dona allotjament a la parella des de dissabte. Tenen previst marxar de l'Índia aquest dimarts. Eixiran en moto en direcció al Nepal des d'on volaran fins a Espanya.

Tots dos defensen que Àsia és un lloc segur per a viatjar. Fins i tot més que Europa. I emparen la seua afirmació en l'experiència de 170.000 quilòmetres i els més de 66 països recorreguts en la seua aventura en moto per tot el món, que inclou estades en l'Iraq, el Pakistan o l'Aràbia Saudita. "Pots deixar la moto carregada per a anar-te'n a dinar i tornar sense que ningú haja tocat res. Prova de fer això a Barcelona o Madrid", ha explicat Vicent en un vídeo penjat a Instagram.

La llei estableix dures penes per a les agressions sexuals a l'Índia i no contempla fiança en la majoria de les circumstàncies. El codi penal del país castiga la violació amb almenys deu anys de presó. Si és en grup, pot decretar-se la cadena perpètua.

També et pot interessar

stats