El pare de Diana Quer porta al Congrés tres milions de signatures a favor de la presó permanent

Considera que és una pena “necessària” i avança que demanarà una reunió amb els principals partits polítics.

Juan Carlos Quer ha presentat al Congrés 3.200.000 signatures en contra de la derogació de la presó permanent revisable
Juan Carlos Quer ha presentat al Congrés 3.200.000 signatures en contra de la derogació de la presó permanent revisable / Emilio Naranjo (Efe)

Juan Carlos Quer, el pare de Diana Quer, la jove trobada assassinada a la Corunya el gener de 2018 després d’un any desapareguda, ha presentat aquest dijous al Congrés 3.200.000 signatures en contra de la derogació de la presó permanent revisable. Una pena, al seu judici, “necessària i que garanteix protecció”.

Segons ha assegurat, es necessiten lleis efectives com la de presó permanent revisable per a protegir els fills i les filles. A més, ha avançat que demanarà una reunió amb els principals partits polítics amb representació parlamentària perquè manifesten quina és la seua posició sobre el que considera que és una demanda social abans de les eleccions generals del 28A.

Així ho ha manifestat Juan Carlos Quer abans de lliurar a Ana Pastor, presidenta del Congrés, els més de tres milions de signatures arreplegades, de les quals 2,8 es recolliren a través de la plataforma Change.org i altres 400.000 de manera física.

Quer ha defensat que, davant de crims com els que es van cometre contra la seua filla o contra la jove professora zamorana de 26 anys Laura Luelmo, assassinada al desembre, “educar i només educar no és suficient”, i el compliment íntegre de les condemnes que defensen les forces progressistes “no és garantia de reinserció”.

Set de cada deu ciutadans, a favor

“La presó permanent revisable és una pena necessària, per això està vigent als països més avançats d’Europa, i és una garantia que protegeix la dona i les nostres joves davant de delinqüents, violadors i assassins que són posats en llibertat sense estar rehabilitats de manera efectiva”, ha sostingut Quer.

Els suports que ha rebut, ha dit, estan confirmats per les enquestes més recents, que assenyalen que set de cada deu ciutadans està a favor de mantindre aquesta pena del Codi Penal.

També et pot interessar

stats