El Parc Tecnològic de Paterna inaugura un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics públic i gratuït

La Generalitat preveu que d'ací a un parell d'anys a la Comunitat Valenciana hi haurà més de 20 mil cotxes elèctrics.

Punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al Parc Tecnològic de Paterna
Punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al Parc Tecnològic de Paterna

El Parc Tecnològic de Paterna, a l'Horta, ha posat en marxa aquest dilluns un nou punt de recàrrega per a vehicles elèctrics. És el primer d'aquestes característiques per a ús públic i gratuït. Els usuaris de cotxes elèctrics poden recarregar ací gratuïtament el seu vehicle i abastirà els usuaris de les 500 empreses d'aquesta zona industrial.

Un conveni entre l'ajuntament de Paterna, l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial i el parc tecnològic ha impulsat aquesta instal·lació que ha sigut realitzada per l'empresa valenciana Ovans.

D'aquesta manera, aposten per una tecnologia que comença a prendre força i que ha de substituir el petroli. De moment tindrà un ús reduït, però en poc temps pot notar un increment notable d'usuaris, ja que el govern espanyol vol que el 2040 estiga implantat el cotxe elèctric. Entre altres mesures, les gasolineres estan obligades a instal·lar punts de recàrrega abans de dos anys.

La Generalitat preveu que d'ací a un parell d'anys a la Comunitat Valenciana hi haurà més de 20.000 cotxes elèctrics i que el 2030 n'hi haurà 260.000.

Aquest punt de recàrrega és el punt de partida de la Setmana del Vehicle Elèctric en el Parc Tecnològic de Paterna, en el qual les principals marques de vehicles exposaran els seus models elèctrics més innovadors, que podran ser provats per tots els empresaris i treballadors que estiguen interessats a conéixer-los.

També et pot interessar

stats