El parc eòlic de Cofrents podrà vendre energia

La Conselleria d’Economia autoritza el seu registre com a instal·lació de producció, pas previ per a la comercialització.

Parc eòlic
Parc eòlic / Sunsplash

La Conselleria d’Economia, Sectors Productius, Comerç i Treball ha autoritzat que el parc eòlic de Cofrents quede inscrit en el registre d’instal·lacions de producció, un pas imprescindible per a poder vendre l’energia renovable que genere al mercat elèctric.

El parc disposa de 13 aerogeneradors amb una potència total de 49,79 megawatts, la màxima permesa per la Generalitat i podria proveir de subministrament elèctric prop de 64.000 llars.

Per a la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Rebeca Torró, la decisió significa “un aposta clara de la Generalitat per les energies renovables, seguint el camí de la transició ecològica”.

El parc eòlic de Cofrents és el primer que rep l’autorització per a comercialitzar energia des de 2012, després del canvi del model del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana heretat del govern anterior.

La instal·lació s’emmarca en la zona 10 del pla, escollit pels seus nivells de vent i la distància amb la subestació de la central nuclear de generació elèctrica de Cofrents, amb capacitat per a evacuar la potència generada a la xarxa elèctrica.

A hores d’ara, a la Comunitat Valenciana hi ha instal·lats 1.243 megawatts d’energia eòlica i la Conselleria d’Economia Sostenible espera contribuir a complir els objectius amb què Espanya s’ha compromés dins el Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima per a 2030.

També et pot interessar

stats