El paratge natural de la Murta limita les visites

L’Ajuntament d’Alzira permet grups de 10 visitants com a màxim per complir la normativa sanitària.

El paratge de la Murta d'Alzira, en una imatge d'arxiu / Riberaturisme

El paratge natural de la Murta, situat a la comarca de la Ribera Alta, limita les visites per complir la normativa de Sanitat per a les zones d’esplai. Així, l’Ajuntament d’Alzira, municipi on s'ubica la Murta, ha informat que només accepten grups de 10 visitants com a màxim. Per a facilitar aquest control s’han instal·lat càmeres a l’entrada de l’entorn que reflecteixen en un panell digital interactiu el comptatge automàtic de persones.

“Ens ajuda, perquè saps en cada moment com està la situació”, ha contat Pep Carreres, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira, a À Punt NTC. “Que en cada tram hi haja unes 180-200 persones, però no una aglomeració màxima d’unes 400 persones”, ha afegit.

Aquest nou sistema de càmeres de vigilància també permet controlar el paratge en altres sentits, segons ha manifestat el regidor. “També serveix 24 hores de vigilància i com a prevenció d’incendis”, ha dit Carreres.

Amb tot, l’objectiu d’aquesta restricció d’aforament és protegir un entorn molt concorregut, especialment els caps de setmana i, més encara, arran de la pandèmia. Així, es calcula que cada mes visiten la Murta unes 10.000 persones.

Per a visitar la Murta en aquests moments, cal demanar cita prèvia. Es pot fer en aquest enllaç.

També et pot interessar

stats