Paralitzat el trasllat del centre de menors de Bunyol a Alboraig

Bunyol pateix problemes de massificació des que assumeix provisionalment funcions de centre de recepció.

El centre de menors de Bunyol en una imatge d'arxiu
El centre de menors de Bunyol en una imatge d'arxiu

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha paralitzat temporalment el trasllat del centre de recepció de menors de Bunyol a les instal·lacions d'Alboraig. Malgrat que el transvasament de recursos estava previst per a aquest dilluns, el recinte no disposa encara de llicència d'activitats ni està habilitat per a atendre les necessitats dels menors. 

L'alcaldessa d'Alboraig, Paqui Collado, ha explicat al digital Hoyunclick.es que cal que el centre complisca encara diversos requisits tècnics, per la qual cosa la concessió de la llicència no serà immediata.

Bunyol, en situació de provisionalitat des de 2017

El trasllat havia de revertir la situació de provisionalitat en què es troba el centre d'acolliment de Bunyol, que des de 2017 va assumir també funcions de centre de recepció, arran del tancament de les instal·lacions de Montolivet, a València. La Fiscalia de Menors ha presentat dos informes advertint de diverses deficiències entre les quals hi ha la massificació del centre, que ha arribat a atendre 80 interns tot i estar concebut per a 30 places. 

Els centres de recepció són establiments oberts on s'ofereix una atenció transitòria per als menors fins que s'aprova la mesura de protecció, amb una estada màxima de 45 dies. En els d'acollida, per contra, té lloc l'atenció integral i de caràcter educatiu per als menors que queden sota tutela de la Generalitat. En aquest cas l'estada depén de cada situació.

També et pot interessar

stats