Es paralitza la deportació d’una boliviana que viu a València des de fa 17 anys

CIEs No exigeix que es cancel·le definitivament l'orde d'expulsió perquè té raons provades d’arrelament al país.

VÍDEO | Es paralitza la deportació d’una boliviana que viu a València des de fa 17 anys

La deportació d’una ciutadana boliviana de 63 anys que fa 17 anys que resideix a València ha sigut paralitzada després que els seus representants hagen presentat un recurs a l'orde d'expulsió. Ara ha quedat en llibertat després de passar els dos últims dies als calabossos de la comissaria de Paterna.

Fonts de la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana han explicat que continuen analitzant l'expedient d'aquesta dona, que anava a ser deportada a Bolívia perquè un jutjat considera que no té arrelament suficient a València.

La plataforma pel tancament dels centres d’internament d’estrangers, CIEs NO, exigeix al delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, que cancel·len definitivament l’orde d’expulsió perquè té raons provades d’arrelament al país.

La dona ha treballat com a empleada interna de la llar i cuidant xiquets i ancians, té dos fills i tres nets espanyols. Malgrat això, segons se li ha notificat, l'organització denuncia en un comunicat que la deportaran a Bolívia perquè “el jutjat número 6 de la sala contenciosa administrativa considera que no té arrelament suficient a València”.

Segons CIEs No, l'orde d'expulsió estava des del 28 de gener a la comissaria i no se li va notificar a temps a la seua advocada, un fet que ha impedit que puga actuar per a paralitzar l'expulsió, la qual cosa veu com “una clara vulneració del principi del dret a l'assistència legal”. “Carmen es troba des de fa dos dies als calabossos de la comissaria de Paterna, sense poder veure la seua família i completament angoixada davant de la seua possible deportació a Bolívia, país amb el qual no té ja cap vincle”, denuncien des de la plataforma, que ha posat en marxa la campanya #CarmenSeQueda en xarxes socials.

“Queda demostrat que les polítiques migratòries i la llei d'estrangeria es tradueixen en la persecució, tancament i deportació de persones migrants, una violència institucional davant de la qual no podem quedar impassibles”, afirma el comunicat.

També et pot interessar

stats