El parador del Saler acull un planter d'espècies amenaçades

S'espera que aquest reservori natural, únic a tot Espanya, puga acollir prompte més varietats.

VÍDEO | El parador del Saler acull un planter d'espècies amenaçades

La platja del Saler, al parc natural de l'Albufera, acull un planter d'espècies amenaçades únic a tot Espanya gràcies al treball de la Fundació Global Nature i l'ONG Xaloc, que s'encarreguen de la custòdia.

Tot comença al centre d'investigació forestal de Quart de Poblet on es cultiven i preserven diverses espècies vegetals amenaçades, entre elles les cinc que creixen al parador del Saler: la fràngula, que viu a la terra des de fa 60 milions d'anys, la camarinya, el molinet, el cotonet marí i l'ensopeguera de l'Albufera, una espècie 100% valenciana. Després, els exemplars seleccionats es trasplanten a la platja del Saler, a l’entorn del parador, perquè cresquen de manera natural.

Segons ha explicat el director de Projectes de Xaloc, Carles Gago, una vegada les plantes arrelen i tiren avant, l'ONG s'ocuparà de visitar-les cada any per arreplegar-ne les llavors que serviran per a crear més poblacions al País Valencià. D'aquesta manera, s'espera garantir la supervivència d'aquestes cinc espècies.

Aquesta tasca de preservació és especialment important en el cas de l'ensopeguera de l'Albufera perquè segons la tècnica de conservació de flora amenaçada al CIEF, Inma Ferrando, es troba únicament al Saler, li falta hàbitat i pateix l'amenaça d'altres espècies.

S'espera que aquest reservori natural, únic a tot Espanya, puga acollir prompte més varietats, ja que només al territori valencià hi ha 85 plantes en perill d'extinció.

També et pot interessar

stats