La parada de Nadal i les noves normes redueixen a menys de la meitat les aules confinades

A la província de València l'1,5% del professorat està confinat, un 1,4% a la província d'Alacant i un 1,2% a la de Castelló

Un aula valenciana, en arxiu
Una aula valenciana, en arxiu / À Punt NTC

Les aules de la Comunitat Valenciana eren abans de les vacances de Nadal el principal focus de pressió en aquesta onada de la pandèmia. Això ha canviat per diversos motius. Pel que fa als col·legis, la parada de Nadal i també el canvi en les directrius per a confinar aules (que ara és de cinc positius) han reduït la xifra de grups confinats dels 444 de la tercera setmana de desembre a 161 aquest dilluns. La xifra de centres afectats, igualment, ha baixat de 163 a 70, segons la informació facilitada per la Conselleria d'Educació.

Educació, de fet, ha informat del confinament de 114 grups de 46 centres educatius i del desconfinament de 542 grups de 238 centres educatius. Altres 47 grups seguien confinats, de setmanes anteriors.

La província on s'ha registrat una evolució millor des de l'última setmana de 2021 és Alacant, on la xifra d'aules confinades ha baixat de 111 en 58 centres a 32 en 17 centres. A les escoles de la província de Castelló, per la seua banda, les aules en quarantena han baixat de 54 a 31; i a la província de València han baixat de 126 a 98.

A més, Educació actualitza el percentatge de mestres que han donat positiu. Aquest indicador està liderat pels mestres de la província de València, on l'1,5% està confinat; a la província d'Alacant hi ha un 1,4% dels professorat en aïllament preventiu; i a les comarques de Castelló aquest percentatge se situa en l'1,2%.

També et pot interessar

stats