El papa reclama en el seu discurs de Nadal "una solució a la questió palestina"

El pontífex demana que no continuen alimentant la violència i l'odi

El Papa durant la missa de la Nit de Nadal
El papa durant la missa de la nit de Nadal / Evandro Inetti (ZUMA)

La situació al Pròxim Orient ha tornat a estar present en el missatge de Nadal del Papa. Al llarg de la missa de la nit de Nadal, Francesc ha demanat que "no es continuen alimentant la violència i l'odi, sinó que es trobe una solució a la qüestió palestina mitjançant un diàleg sincer i perseverant entre les parts, sostingut per una forta voluntat política i el suport de la comunitat internacional". Una reivindicació que acabava amb una crida a l'oració per la pau a Palestina i a Israel.

Eixe ha sigut el manifest des de la lògia central de la basílica vaticana, des d'on el pontífex ha llegit el missatge de Nadal i, posteriorment, ha adreçat la benedicció urbi et orbi a tots els presents. Un esdeveniment que, a més, segons fonts vaticanes, l'han seguit en directe més de 70.000 persones.

El pontífex ha recordat l'atac de Hamàs a Israel del passat 7 d'octubre, ha assegurat que porta al cor el dolor per les víctimes d'aquesta “execrable” acció i ha tornat a fer una crida urgent per l'alliberament dels qui encara estan retinguts com a ostatges.

També ha suplicat que cessen les operacions militars i les seues "dramàtiques conseqüències" de víctimes civils innocents, i que posen remei a la desesperada situació humanitària permetent l'arribada d'ajuda.

En el seu missatge de Nadal, el pontífex ha recordat també Ucraïna, per a la qual ha implorat la pau. "Renovem la nostra proximitat espiritual i humana al seu martiritzat poble", ha demanat. A més, s'ha dirigit a la població de la "martiritzada Síria; com també a la de Iemen, que continua patint", al poble libanès perquè puga recuperar prompte l'estabilitat política i social, i a Armènia i l'Azerbaidjan perquè arribe la pau definitiva entre ambdues.

Però també s'ha referit a les tensions i els conflictes que pertorben les regions del Sahel, la Banya d'Àfrica i el Sudan i també el Camerun, la República Democràtica del Congo i el Sudan del Sud. De la mateixa manera, ha demanat que es creen vincles fraterns a la península coreana i que s'òbriguen vies de diàleg i reconciliació que establisquen les bases per a una pau duradora.

També et pot interessar

stats