El papa rebutja que es puga ordenar sacerdots homes casats

Els bisbes de les regions amazòniques ho havien demanat per a poder celebrar l'eucaristia en els punts més inaccessibles.

El papa Francesc saluda la gent aquest dimecres al Vaticà
El papa Francesc saluda la gent aquest dimecres al Vaticà / Rem Casilli (Reuters)

Després de mesos de debats i controvèrsies internes a l'Església Catòlica, el papa Francesc ha rebutjat la possibilitat d'ordenar homes casats per a acabar amb l'escassetat de sacerdots sobretot en les zones més remotes del planeta.

El papa Francesc, que sempre s'ha mostrat contrari a abolir el celibat, no ha canviat d'idea i ni ha esmentat la proposta en el seu document Estimada Amazònia publicat aquest dimecres. Encara que ha reconegut que és necessari que l'eucaristia arribe a aquests llocs, s'ha limitat a demanar que es rese perquè cresquen les vocacions i que s'envien més missioners a aquestes zones.

El papa proposa que hi haja més “diaques permanents i que juntament amb les religioses i els laics mateixos assumisquen responsabilitats importants per al creixement de les comunitats amazòniques”.

Més funcions a les dones, però no diaconesses

En el sínode sobre la regió amazònica també es va demanar més participació de les dones a l'església, ja que porten la major part del pes en aquestes zones, i es va exhortar a estudiar la creació de diaconesses, dones que poden subministrar sagraments, la figura de les quals va existir en l'església primitiva i va desaparéixer amb el pas del temps.

Però Francesc tampoc ho accepta en aquest document i el justifica amb l'afirmació que és reductiu pensar que “s'atorgaria a les dones un estatus i una participació més important en l'església només si se'ls donara accés a l'orde sagrat”.

També et pot interessar

stats