El papa avisa els joves que dependre del telèfon "atrofia el desig"

El pontífex ha afirmat que "si no eres extravertit cap als altres, el desig no pot créixer"

El papa Francesc aquest dimecres al Vaticà
El papa Francesc aquest dimecres al Vaticà / Reuters

El papa Francesc ha lamentat aquest dimecres que el "bombardeig de propostes" del món actual pot "atrofiar el desig" i impedir que la gent valore el que realment vol: ho ha avisat als joves que es passen la vida amb el telèfon.

"L'època en la qual vivim sembla afavorir la màxima llibertat d'elecció, però al mateix temps atrofia el desig, majorment reduït a les ganes del moment", ha denunciat durant l'audiència general davant centenars de fidels a la plaça de Sant Pere del Vaticà.

I ha agregat: "Estem bombardejats per milers de propostes, projectes, possibilitats... I correm el risc de distraure'ns i no permetre'ns valorar amb calma el que realment volem".

Francesc, improvisant amb la catequesi que portava preparada, ha dit que hi ha gent que viu en el moment sense pensar en el futur ni valorar els somnis o desitjos.

"Pensem en els joves, per exemple, amb el telèfon a la mà, busquen, miren vídeos... Però et pares a pensar? Si no eres extravertit cap als altres, el desig no pot créixer així. Vius el moment, assaciat del moment, però no creix el desig", ha afirmat.

El pontífex argentí, repassant l'Evangeli, també ha alertat que en el món actual a vegades "voler fer es converteix en una il·lusió" i ha criticat l'actitud de queixar-se contínuament.

"Atents, perquè els laments són un verí per a l'ànima i la vida, no deixen créixer el desig d'anar avant. Quan es queixen en família, les parelles, els uns dels altres, els fills dels pares, o els capellans del bisbe, o els bisbes de moltes altres coses... És quasi pecat, perquè no deixa créixer el desig", ha afirmat.

En aquest sentit, Bergoglio ha avisat que "moltes persones pateixen, perquè no saben què volen fer amb la seua vida i probablement mai han pres contacte amb el desig profund".

"D'ací ve el risc de transcórrer l'existència entre intents i expedients de diversa índole sense arribar mai a cap costat, o malgastant oportunitats valuoses. I així alguns canvis, encara que volguts en teoria, mai es realitzen quan es presenta l'ocasió", ha acabat.

També et pot interessar

stats