La pandèmia s'accelera a la Comunitat Valenciana: 821 positius en 48 hores

Sanitat ha notificat 3 brots, de més de 20 casos cadascun d'ells, que afecten la població més jove

Imatge d'arxiu d'una prova PCR
Imatge d'arxiu d'una prova PCR / À Punt NTC

Els contagis per coronavirus es disparen a la Comunitat Valenciana. Aquest divendres la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 821 positius en les últimes 48 hores. Aquest registre no es donava des del passat 23 de febrer, quan es van comunicar 829 casos en només un dia. 

Aquest increment dels positius en els dos últims dies eleva la mitjana mòbil de contagis diaris per coronavirus en l’última setmana a 307 casos. Aquesta mitjana s’havia mantingut des de l’inici de juny entre els 187 i 209 contagis diaris, amb lleugeres pujades i baixades.  

A més, la Conselleria de Sanitat Universal ha informat de 3 grans brots al territori valencià que afecten, de nou, la població més jove. Es tracta de brots a la ciutat de València, amb 29 positius (amb una edat mitjana d’entre 20 i 44 anys), de 20 persones (17 i 18 anys) i 21 casos de Covid (23 i 24 anys). 

Davant aquestes dades, la consellera Ana Barceló ha fet una crida a la prudència i a matindre l’esforç per a complir amb les restriccions sanitàries, i contribuir així al control de la pandèmia. “El virus encara està entre nosaltres i, si relaxem les mesures, hi ha conseqüències per a la salut de tota la ciutadania”, ha manifestat. 

El 43% dels contagiats tenen entre 15 i 29 anys

En el mateix sentit que Barceló, s’ha pronunciat la subdirectora d'Epidemiologia de la conselleria, Herme Vanaclocha, que ha assenyalat que s’esperava un increment dels casos fruit de l'augment de la mobilitat i de la major interacció social.

Al mateix temps, Vanaclocha ha explicat que en els últims catorze dies s’ha detectat que el 15% dels nous positius són joves d’entre 15 i 19 anys i el 28,6% té entre 20 i 29 anys. No obstant això, ha dit que el seguiment dels casos permet tallar les cadenes de transmissió del virus. 

La incidència puja 9 punts en només dos dies

Amb la forta pujada dels contagis, es dispara la incidència al territori valencià. Segons les dades que ofereix el Ministeri de Sanitat, la Comunitat Valenciana té una incidència acumulada en els últims 14 dies de 55,9 casos per cada 100.000 habitants. Aquest escenari no es donava des de l’11 de març, quan la incidència era de 54,1 contagis. 

Els ingressos en hospitals augmenten lleugerament

Els hospitals valencians tenen en aquests moments 115 persones ingressades per coronavirus, 19 més que en l’última actualització de dimecres. Pel que fa a les unitats de cures intensives, el nombre de malalts no varia, amb 17 persones en vigilància intensiva. 

D'altra banda, no s'ha registrat cap defunció per Covid, per la qual cosa el total de morts des de l'inici de la pandèmia es manté en 7.450.

També et pot interessar

stats