La pandèmia reobri el debat sobre la prostitució

El Ministeri d'Igualtat ha demanat a les comunitats autònomes el tancament d'aquests locals.

VÍDEO | La pandèmia reobri el debat sobre la prostitució

La pandèmia del coronavirus ha reobert el vell debat de la prostitució: abolició, prohibició, regulació... La Covid-19 ha tornat a visibilitzar la greu situació d'aquest col·lectiu, sense cap protecció ni suport, invisibles i explotades sexualment, i controlat en gran part per màfies.

Precisament, aquest divendres la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha enviat una carta a les comunitats autònomes en què els demana el tancament dels prostíbuls, tal com ha passat amb les discoteques, després de les restriccions aplicades en el sector de l'oci nocturn per a frenar l'avanç de la Covid-19. De fet, la patronal de l'oci valencià, denuncia que la prohibició de tancament de discoteques no afecta aquests locals perquè molt sovint operen sota la llicència d'hotels o cafeteries.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha respost a la petició de la ministra Irene Montero i ha defés que “la legislació ha d’anar canviant per a posar fi a la prostitució”, una problemàtica que “va molt més enllà de la pandèmia”. A pesar que el president ha assegurat que “els prostíbuls ja estan prohibits”, també ha reconegut que “se sap que hi ha espais de caràcter públic o privat en què hi ha prostitució”. Així, ha dit que es reforçarà la vigilància en aquests locals i ha recordat que amb la nova regulació de restriccions per a l’oci nocturn, totes aquestes activitats “s’han de tancar en un moment determinat i han de complir allò que està previst en la normativa”.

També et pot interessar

stats