La pandèmia provoca un boom de vendes de bicicletes i alhora, el desabastiment

El sector del ciclisme està patint un important mancança en components bàsics, com ara pinyons o frens

La pandèmia provoca un boom de vendes de bicicletes i alhora, el desabastiment

La pandèmia ha provocat que la demanda de bicicletes arribe a màxims històrics. Segons l’Associació de Marques i Bicicletes d’Espanya (AMBE), l’any 2020 la venda d’aquest mitjà de transport sostenible i no contaminant va pujar un 21,7% respecte l’any anterior. Un augment de la demanda a la qual l’oferta no ha pogut respondre.

A més a més, molts fabricants de bicicletes i components es troben a la Xina i Taiwan i algunes marques estan a hores d'ara planificant les comandes per a l’any 2023. Per a les tendes grans, acostumades a treballar amb pressupostos a més llarg termini, això pot no suposar un gran problema, al contrari del que passa amb els comerços locals i les xicotetes tendes de barri. En aquest cas, els retards en els lliuraments poden arribar a les 30 o 40 setmanes. Això obliga els usuaris a buscar alternatives, com ara acudir a internet.

Davant aquesta situació, els mecànics recomanen fer un manteniment més freqüent perquè les peces duren més, ja que la previsió és que aquesta situació s'allargue en el temps.

També et pot interessar

stats