La pandèmia ha multiplicat els rescats de muntanya

Els experts recomanen extremar les precaucions i fer rutes adequades a les condicions físiques de cada persona per tal d'evitar accidents.

Una dona escala una muntanya de Xestalgar, als Serrans
Una dona escala una muntanya de Xestalgar, als Serrans / À Punt NTC.

La restricció de la mobilitat pel coronavirus ha comportat una afluència massiva de gent a les serres de les comarques del sud i, en conseqüència, s'ha incrementat el nombre de rescats. Segons Salvador Luque, cap del Grup de Rescat de Muntanya d'Alacant destaca que la muntanya s'ha omplit de gent inexperta que abans no hi anava. "Es confien i fan rutes complicades".

En el primer semestre de l'any ja s'han produït 74 serveis de rescat. En els últims dos mesos se n’han fet 20 en què, fins i tot, s'han hagut de lamentar dos morts. Els últims casos, el del rescat d'un jove de 22 anys al barranc de Bolulla, a la Marina Baixa, i el d'un home de 70 anys que havia caigut en un barranc a Vistabella del Maestrat, a l'Alcalatén.

Veus expertes recomanen fer rutes adequades al nostre estat físic, coneixement i experiència. També s'ha de dur sempre el mòbil carregat i, en cas d'accident no s'ha de dubtar. Com més prompte telefonem al 112, més possibilitats d'èxit tindrà la intervenció i evitarem que es faça de nit i que siga més difícil que ens troben.

També et pot interessar

stats