La pandèmia augmenta el nombre de persones amb greus mancances materials

Intermon Oxfam proposa reforçar les polítiques de protecció social que durant la pandèmia s'han demostrat essencials per a reduir les bretxes socials existents al nostre país i valora l'efecte dels ERTO o de l'IMV

El banc d'aliments de València dona cobertura a unes 62 mil persones tots els mesos

La pandèmia ha augmentat els desequilibris socials a Espanya. Mentre que 23 milmillonaris espanyols han vist créixer la seua riquesa un 29% durant la pandèmia, més d'un milió de persones han començat a patir greus mancances materials, segons adverteix aquest dilluns un informe d'Oxfam Intermón. L'ONG alerta que no havia vist "mai" aquesta doble realitat de forma tan acusada i reclama al govern espanyol mesures per a reduir unes desigualtats que s'han disparat.

En la investigació Les desigualtats maten, publicat aquest dilluns coincidint amb l'Agenda de Davos del Fòrum Econòmic Mundial, l'organització denuncia que la riquesa dels deu homes més rics del planeta s'ha duplicat, mentre que els ingressos del 99% de la humanitat s'han deteriorat a causa de la covid.

A Espanya, alerta, l'impacte econòmic i social de la covid ha fet créixer el nombre de llars sense ingressos fins a les 51.000. "Està sent especialment dur per als col·lectius més vulnerables, però també desigual, les primeres informacions detecten un augment de la desigualtat salarial que provoca que la distància entre els que guanyen més i els que guanyen menys s'amplie".

Oxfam proposa reforçar les polítiques de protecció social que durant la pandèmia s'han demostrat essencials per a reduir les bretxes socials existents al nostre país i que llasten el seu potencial en moments de recuperació econòmica. "Sense mesures com els Ertos o l'ingrés mínim vital l'impacte haguera sigut molt major", assenyala.

Per a l'organització, cal que Espanya continue augmentant la inversió en sanitat i educació, imprescindible perquè els drets socials es consoliden, especialment d'aquells grups més vulnerables per a garantir que ningú es quede arrere amb independència del seu entorn socioeconòmic.

Oxfam també reclama al govern espanyol liderar totes les iniciatives internacionals encaminades a facilitar l'accés a les vacunes dels països més pobres.

També et pot interessar

stats