La pandèmia dispara un 68% la xifra de certificats electrònics que emet la Generalitat el 2020

La valenciana és, juntament amb la basca, l'única autonomia que disposa d'un organisme públic per a emetre els certificats.

Imatge d'arxiu d'una dona teletreballant
Imatge d'arxiu d'una dona teletreballant

L'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica ha tramitat el 2020 un total 430.590 certificats a ciutadans, representants d'entitats i empleats públics enfront dels 255.560 de l'any anterior, la qual cosa suposa un increment de 175.030 certificats que en termes relatius impliquen un 68% més.

La Generalitat és, juntament amb la basca, les úniques administracions autonòmiques que presten serveis de certificació electrònica. La resta d'autonomies o bé no presten el servei o l'han privatitzat. Aquest repunt ha sigut del 52% en les províncies de Castelló i Alacant.

"Amb la pandèmia hem observat un augment significatiu en les peticions de certificats que emetem a causa de les necessitats digitals dels ciutadans, com per exemple interactuar amb l'administració de manera telemàtica", ha assenyalat Juan Alegre, director de la societat mercantil instrumental de la Generalitat, ISTEC, on està integrada l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica.

L'ACCV explica també que el seu objectiu "és oferir a ciutadans, empreses, administracions públiques, universitats i col·legis professionals els instruments necessaris per a garantir la seguretat i la validesa legal de les transaccions telemàtiques".

També et pot interessar

stats