La pandèmia deixa Vinaròs definitivament sense Carnestoltes

Les restriccions a les reunions socials obliguen l'Ajuntament a cancel·lar gran part dels actes del Carnaval 2021, que anava a ser virtual.

Imatge d'arxiu del Carnaval de Vinaròs
Imatge d'arxiu del Carnaval de Vinaròs

Vinaròs, bressol d'un dels carnavals més antics de la Comunitat Valenciana, no podrà celebrar enguany aquestes emblemàtiques festes, ni tan sols de manera virtual, com estava previst a causa de la pandèmia de Covid-19. Així ho ha confirmat el mateix Ajuntament d'aquesta localitat del Baix Maestrat poc abans de les tres de la vesprada en un comunicat difós a través de les xarxes socials: "Davant les noves mesures restrictives de la Generalitat, s'ha previst suspendre part de la programació del Carnaval 2021", ha assenyalat.

El passat mes de setembre ja es van anul·lar els actes més multitudinaris de l'edició de 2021, com ara les grans desfilades, la gala de les reines i les casetes de les comparses. L'esclat de la tercera onada del virus impedirà ara també que se celebren les altres activitats que l'Ajuntament de Vinaròs, la Comissió Organitzadora del Carnaval (COC) i les comparses havien pactat mantindre.

Així, consistori i organització han acordat la cancel·lació de gran part dels actes que integraven la programació del Carnaval Virtual 2021 per la impossibilitat de celebrar-los davant les noves restriccions decretades per a intentar frenar el coronavirus, que entren en vigor aquest dilluns i limiten les reunions socials en domicilis al nucli de convivència i a un màxim de dues persones no convivents les trobades en espais públics. Les festes anaven a tindre lloc entre el 5 i el 14 de febrer.

Publicació de l'Ajuntament difosa en Twitter aquest dilluns

Finalment, no se celebrarà l'arribada del Rei Carnestoltes i tampoc es farà la imposició dels corbatins prevista per al divendres 5 de febrer, ni el juí programat per al diumenge 14. Inicialment, l'Ajuntament havia previst gravar en fals directe ambdues activitats, "amb totes les mesures de seguretat corresponents per a garantir la salut dels participants", assegura el comunicat.

L'Ajuntament posposa també el lliurament del Carnestoltes d'Or, enguany per a Anna Castán, fins que la situació sanitària ho permeta. El concurs d'aparadors, ha afegit la nota, queda així mateix suspés.

Entre les activitats que sí que es mantenen tot i la pandèmia, destaca l'emissió del documental Carnaval de Vinaròs darrere la màscara el pròxim dissabte, 6 de febrer, a les 19:00 hores, a través de les xarxes socials i les televisions. Així mateix, també se celebrarà el concurs de dibuix infantil a les escoles.

Tant l'Ajuntament com la comissió organitzadora han expressat el desig que el Carnaval 2022 "es puga celebrar amb condicions normals". De moment, s'ha previst ja la inauguració de la portalada de les casetes dissenyada per l'artista de Benicarló Ximo Foix.

També et pot interessar

stats