La pandèmia i la crisi multipliquen la quantitat de persones que necessiten fer cua per a menjar de calent
Des de l’estiu la Fundació Ajuda una Família reparteix més menús cada dia, i arriba a 5.000 a la setmana
La pandèmia de coronavirus i després la crisi inflacionista han multiplicat el nombre de persones sense sostre i el de les que necessiten ajuda per a poder menjar de calent cada dia. Aquesta és la labor que fa la Fundació Ajuda una Família, que durant cinc dies a la setmana reparteix un menú complet a les portes del MuVIM de València.
Des de les 8:00 hores els foguers de la cuina treballen sense parar, igual com els voluntaris i voluntàries que s'encarreguen de preparar i entregar els menús. Cada dia preparen centenars de racions de menjar calent. Segons la presidenta de la Fundació Marisè Garcia Llop, aquest dijous han cuinat 480 menús. A la setmana poden arribar a fer-ne 5.000, amb ajuda de les cinquanta empreses que hi col·laboren amb donacions.
Desenes de persones fan cua cada vesprada per a rebre un d’aquests menús per tal de sopar i desdejunar-se a l'endemà. Majoritàriament són homes i dones sense sostre, però també hi ha pensionistes que necessiten recórrer a la solidaritat per a poder menjar de calent. Els voluntaris de la fundació afirmen que la cua de gent arriba a fer cent metres i que s’ha multiplicat en els últims anys, especialment des de l’estiu.
Més llegit
-
La secretària de Mazón entrega els informes en què l'expresident es va basar per a dir que la dana se n'anava a Conca
-
La jutgessa de la dana cita a declarar Alberto Núñez Feijóo com a testimoni
-
Reobrin la circulació a l’AP-7 a Castelló de la Plana, però continuen les retencions
-
Temporal de pluges al Mediterrani
-
Camps presenta equip per a liderar el PP valencià i guanyar les pròximes eleccions "per majoria absoluta"
-
La taxa de l'IPC se situa en el 3,4% en novembre, i els aliments repunten al 2,7%