La Palma ret homenatge a la comunitat científica que es va bolcar després de l'erupció del Cumbre Vieja

Visitem plantacions de plàtans per a conéixer l’impacte de la catàstrofe en una de les principals fonts de riquesa de l'illa 

La Palma intenta recuperar-se dels danys ocasionats als platanars / À Punt NTC

L’illa de La Palma ha retut homenatge aquest diumenge, en la vespra de l’aniversari de l’erupció del volcà, a la comunitat científica encarregada d’observar l’evolució de l’erupció del volcà Cumbre Vieja.

Vulcanòlegs, geògrafs, geòlegs i sismòlegs, entre altres científics, han estat presents en l’acte, al qual han assistit els ministres de la Presidència, Félix Bolaños, i de Ciència, Diana Morant.

A Santa Cruz de la Palma, Bolaños ha assegurat que "els focus s'han apagat i el govern no s'oblida de La Palma i no se n'oblidarà fins que l'últim habitant de l'illa no reconstruïsca el seu projecte de vida". I ha afegit que el 80% dels 600 milions d'euros que l'executiu espanyol va destinar a pal·liar els efectes del volcà ja s'han mobilitzat.

Els científics han aprofitat l’avinentesa per a reclamar a les administracions que mantinguen l'esforç pressupostari per a l'estudi i la formació d'experts en aquests fenòmens, tenint en compte l'origen volcànic de les Canàries.

L’illa intenta recuperar-se dels desastrosos efectes que va ocasionar la llengua de lava, que va sepultar totes les plantacions de platanars en el camí cap a la mar, el principal aliment de La Palma, juntament amb el turisme.

També et pot interessar

stats