Els palets, el nou coure: bandes organitzades en roben més d'un milió a Espanya en quatre mesos

L'última operació, arran d'un robatori a una empresa del Puig, ha desarticulat una xarxa que operava a la província de València

Operació de la Guàrdia Civil al Puig amb centenars de palets robats
Operació de la Guàrdia Civil al Puig amb centenars de palets robats / Guàrdia Civil

Les bandes organitzades han robat més d'un milió de palets a tot Espanya des del passat mes d'octubre. L'última operació, arran d'un robatori a una empresa del Puig, ha aconseguit desarticular una de les xarxes que operava en tota la província de València.

El robatori de palets traspassa fronteres, segons ha explicat Óscar Arenas, segon cap de la companyia de Sagunt de la Guàrdia Civil.

El palet és el nou coure. Els lladres que abans robaven coure han canviat el seu objecte de desig i ara furten palets. Això és el que pensa la Guàrdia Civil, després de detectar un augment d'aquests robatoris.

De fet, en menys d'un mes s'han fet tres operacions a la Comunitat Valenciana de robatoris de palets amb deu detinguts. Els agents han aconseguit detindre deu persones i investigar-ne quatre més per la sostracció de més de 7.300 palets, amb un valor que arribaria als 200.000 euros.

En l'última actuació de la Guàrdia Civil, l'operació Puigpal graven in fraganti un lladre disfressat d'operari d'una empresa de palets on es veu com els furta i els amaga en una furgoneta. És el modus operandi dels dos grups criminals desarticulats a la província de València.

Del magatzem de l'empresa de cervesa Font Salem al Puig furtaren 5.000 palets per valor de 60.000 euros. També s'ha desarticulat la xarxa d'empreses que compraven els palets robats. Estaven a Riba-roja, Quart de Poblet, Bétera i Aldaia.

També et pot interessar

stats