El palau del Temple obri les portes

L'històric edifici neoclàssic torna a albergar serveis de la delegació del govern central com la unitat d'atenció al públic, informació i el registre general.

El palau del Temple obri les portes
El palau del Temple obri les portes

Després de set anys de rehabilitació, el palau del Temple de València torna a obrir les portes aquest dilluns. La joia neoclàssica del segle XVIII combinarà l'esplendor arquitectònica amb la funció de servei públic en albergar de nou la seu de la delegació del govern central a la Comunitat Valenciana. 

A l'emblemàtic edifici s'oferiran els serveis de la unitat d'atenció al públic, informació i registre general. El trasllat de la resta de funcionaris i serveis, la majoria de caràcter intern, es completarà al llarg del mes de juny. A l'octubre s'hi instal·larà el centre de vacunació internacional, que durant l'estiu continuarà operatiu a l'edifici de sanitat exterior del port de València. 

Al final d'any està previst que s'habilite un xicotet edifici que albergarà troballes arqueològiques descobertes durant el procés de rehabilitació, com ara un tram de la barbacana de la muralla i dues torres que formaven part de les fortificacions de la ciutat de València al segle XII.

La rehabilitació i modernització del palau del Temple ha costat 12 milions d’euros. L'edifici es va construir el 1761, després del terratrémol que va destruir el castell de l’orde de Montesa. Segons ha explicat en Les notícies del matí el degà de la Facultat d’Història de la Universitat de València, Josep Montesinos, el valor d’aquest palau és comparable al de la Llotja i la catedral de València. 

També et pot interessar

stats