El Palau de Congressos és víctima d'una estafa telemàtica de 21.000 euros

L'estafa es va produir al mes de desembre quan hi va haver una suplantació de la identitat del proveïdor de seguretat del centre.

El Palau de Congressos de València
El Palau de Congressos de València / Europa Press.

Les estafes telemàtiques són cada dia més habituals i més professionals. El Palau de Congressos n'ha sigut víctima d'una de 21.000 euros.

La directora del recinte, Silvia Andrés, explica que el passat 16 de desembre van rebre un correu electrònic del suposat proveïdor de seguretat, amb el qual treballen des de fa 25 anys, demanant un canvi en el compte de domiciliació bancària. Andrés remarca que la petició estava acompanyada de tota la documentació necessària en aquests casos així que van realitzar el canvi de compte i van pagar el mes corresponent. A més, el proveïdor de seguretat no va reclamar el pagament quan no va rebre la mensualitat habitual.

El mateix va passar en gener, en aquest cas però, el rebut va ser tornat. "El compte d'ingrés ja estava bloquejat", resumeix la directora del Palau de Congressos. Andrés dedueix que deuen haver hagut més estafes vinculades a aquest compte i algú se'n va adonar. Arran d'aquesta situació es va telefonar al proveïdor, es va aclarir tot, i ahir dimarts el Palau de Congressos va denunciar els fets davant la Policia Nacional.

La direcció del Palau de Congressos ha comunicat l'estafa als membres del consell d'administració i han reforçat els protocols de seguretat per a evitar tornar a patir-ne una altra, segons ha detallat la responsable del recinte.

També et pot interessar

stats