El Servei Basc de Salut veu "molt improbable" que la pacient ingressada a Sant Sebastià tinga ebola

El subdirector mèdic de l'Hospital de Sant Sebastià ha afirmat que es tracta d'un cas d'una infecció tropical, però, "quasi descartat" que siga l'ebola

L'Hospital Universitari Donostia a Sant Sebastià
L'Hospital Universitari de Sant Sebastià / À Punt

El Servei Basc de Salut ha informat que la dona que ha sigut aïllada a l'Hospital Universitari de Sant Sebastià amb símptomes que podrien ser compatibles amb els que provoca el virus de l'ebola, podria tindre una altra malaltia tropical.

"No parlem mai del cent per cent, però és molt improbable que siga l'ebola", ha remarcat el subdirector Mèdic de l'hospital, Xabier Zubeldia.

En declaracions als mitjans de comunicació Zubeldia ha destacat que "s'ha actuat de manera ràpida" i "no hi ha hagut problemes". Així, ha explicat que la pacient "està bé" i en aquests moments la seua vida no corre perill, encara que "caldrà veure en les següents hores, fins i tot dies".

"Pot ser que igual en quatre dies tot vaja bé o que s'allargue una miqueta més i estiguem parlant d'una setmana o deu dies", ha assegurat sobre el tractament de la pacient, al mateix temps que ha apuntat que "hi ha més proves pendents a més de l'ebola" i ha incidit en el fet que "pot haver-hi moltes coses. El diagnòstic diferencial és molt ampli i són moltes les malalties que es poden donar, cal esperar als resultats i veure com respon al tractament".

En la mateixa línia, ha afirmat, a més, que s'està seguint el protocol i "s'està tenint en compte si hi ha contactes què cal fer amb ells des de Salut Pública". "Estem tranquils, no és una situació de risc per a la població, veiem que la situació en aquest moment està estable i controlada", ha remarcat.

La pacient inicialment va ser traslladada a l'hospital d'Urduliz i, des d'allí, al centre hospitalari de la capital guipuscoana, on es troba en la Unitat d'Alta Seguretat Biològica destinada a pacients amb malalties infeccioses greus. Aquesta dona havia estat en la República Centreafricana i aquest dimecres a la nit és quan va acudir a l'hospital biscaí per a, posteriorment, ser evacuada aquesta mateixa matinada a l'Hospital de Sant Sebastià.

També et pot interessar

stats