La PAH es manifesta per a demanar als bancs polítiques efectives per a evitar desnonaments

Els manifestants acusen el Banc d’Espanya de deixar que les entitats fomenten les pràctiques dels fons voltor

La PAH es manifesta per a demanar als bancs polítiques efectives per a evitar desnonaments / À Punt NTC

Al voltant d'un centenar de persones membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) han visitat les seus de les entitats bancàries del centre de València, fet que coincideix amb el desé aniversari de la caiguda de Bankia. Una acció de protesta en què demanen polítiques efectives per a evitar desnonaments.

La protesta de la PAH ha eixit des de la plaça de l'Ajuntament de València per a dirigir-se a les seus de les principals entitats bancàries amb l’objectiu de lliurar cartes personals, amb noms i cognoms, de persones afectades i d'altres genèriques per a demanar als bancs que renoven els lloguers.

A la ruta també hi ha hagut parada al banc d'Espanya, al qual acusen de no regular l'activitat bancària i deixar que els bancs fomenten les pràctiques dels fons voltor. "Saben quan hi ha cadàvers que poden comprar a bon preu. Els compren, refloten i els tornen a vendre. És un mecanisme terrible", ha manifestat José Luis González, portaveu de l’associació. 

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca assegura que des del 2008 s'han desnonat a la Comunitat Valenciana milers de famílies i exigeixen que els bancs tornen els més de 101 mil milions del rescat bancari en pisos buits per ampliar el parc públic d'habitatges.

També et pot interessar

stats