La PAH denúncia el pròxim desnonament de 38 famílies a la Pobla de Vallbona

Presenten un escrit als jutjats de Llíria per a buscar una alternativa a aquestes famílies llogades en dos edificis embargats pel banc.

Famílies de la Pobla de Vallbona afectades pel desnonament previst per al 9 de desembre, aquest dimarts als jutjats de Llíria
Famílies de la Pobla de Vallbona afectades pel desnonament previst per al 9 de desembre, aquest dimarts als jutjats de Llíria / À Punt NTC

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha denunciat el futur desnonament de 38 famílies, unes 100 persones, a la Pobla de Vallbona (Camp de Túria), que viuen de lloguer en dos edificis que estan embargats pel banc BBVA. El desnonament està previst per al 9 de desembre i aquest matí han presentat als jutjats de Llíria un escrit per a paralitzar aquesta situació i buscar una alternativa a les famílies, que estan en molts casos en risc d'exclusió. L'alcalde de la Pobla de Vallbona també s'ha reunit amb les famílies per a buscar una solució a aquesta situació.

Els dos immobles els va construir una empresa local que va arrendar els habitatges a aquestes famílies. La majoria dels contractes de lloguer es van fer de manera verbal amb el constructor dels edificis i molts fa cinc anys que hi viuen.

Després, l'empresa constructora va entrar en concurs de creditors, els dos edificis es van subhastar i una entitat bancària va comprar els immobles, malgrat que els contractes d'arrendament continuaven vigents, segons denuncia la PAH. Les famílies, fins i tot van continuar pagant quan el banc ja havia embargat les finques. El cas, instruït en el jutjat de Llíria, pretén expulsar tots els inquilins i la PAH vol dilatar el procés almenys dos mesos més, perquè es puga negociar i trobar una solució per a totes aquestes famílies.

Responsables de la PAH han acompanyat aquest dimarts els afectats als jutjats de Llíria, on han presentat documentació per a tractar de frenar els desnonaments de 38 famílies a les quals el BBVA vol desnonar sense alternativa residencial. També han demanat assistència jurídica gratuïta.

Demanen la paralització de tots els desnonaments en un nou decret

Demanen la paralització de tots els desnonaments en un nou decret

Aquests desallotjaments anunciats evidencien, segons el parer de la PAH, que les mesures que ha posat en marxa el govern són "absolutament insuficients" perquè només protegeixen les famílies de lloguer que poden demostrar que estan afectades per la pandèmia. "No protegeixen ni les famílies que no poden fer front a la hipoteca o els lloguers, i persones en precari anteriors a la pandèmia o que no poden demostrar la seua afectació pel virus", han denunciat. "Hui més que mai, enmig de la pandèmia, la PAH exigeix la paralització de tots els desnonaments i la garantia dels talls d'aigua, llum i gas, en un nou decret de la màxima urgència", han insistit.

També et pot interessar

stats